دیوار سبز چیست؟

دیوار سبز ، گرین وال یا دیوار زنده به دیواری گفته می شود که بخشی از آن و یا تمام آن را پوشش گیاهی تشکیل داده است. دیوارهای سبز بسته به شرایط در محیط داخل ساختمان  یا خارج از ساختمان نصب گردد.

همینطور تکنیکها و روش های مختلفی برای ایجاد دیوار سبز برای محوطه داخلی یا خارجی با پوشش گیاهی طبیعی وجود دارد.

تاریخچه دیوار سبز

مفهوم دیوار سبز (Green Wall) ابتدا در اواخر دهه 80 میلادی توسط پاتریک بلانژ بیان شد. هر چند طراحی اولین نمونه از دیوارهای عمودی سبز یا گرین وال ها  به سال 1938 توسط استنلی هارت وایتباز باز میگردد، بنا بر این پیشگام ساخت دیوارهای سبز به سبک امروزی را میتوان پاتریک بلانژ دانست.

 ساخت و طراحی  دیوارهای سبز یا همان گرین والها  از سال 2009 در حال رواج است و اجرای گرین وال ها به علت زیبایی و جذابیت فوق العاده ای که دارند محبوبیت فراوانی پیدا کرده. از این رو میتوان توسعه دیوارهای سبز را در ابتدای مسیر پیشرفت خود دانست. همگام با توسعه این طرح در جهان، شرکت نما برگ نگار در ایران اقدام به طراحی و ساخت سبک جدیدی از دیوارهای سبز نموده است. که در بخش آتی شرح آن بیان میگردد.

دیوار سبز دیوار زنده دیوار گیاهی

مزایای دیوار های سبز

  1. کاهش فضای اشغال شده ی گیاه نسبت به مساحت زیر بنا:

    بدیهی است در این روش به علت نصب گیاهان به صورت عمودی میتوان تعداد گیاه بسیاری را در فضای محدودی از مساحت خانه یا محیط کار نصب نمود. به ازای همین تعداد گیاه و در صورت قرار دادن افقی گلدانها در محل معین، فضای زیادی از مساحت را به خود اختصاص خواهد داد.

  2.  کاهش آلودگی هوا:

    گیاهان به روش فتوسنتز تولید اکسیژن میکنند و قابلیت جذب غبار و آلودگیهای موجود در هوا قابلیت بهبود کیفیت هوا را دارا میباشند. دیوارهای سبز با ایجاد فضای وسیعی از پوشش گیاهی در منزل و یا محیطهای کار میتوانند این کارایی را به نحو مطلوب داشته باشند.

  3. افزایش ارزش ملک:

    صرفه جویی در مصرف منابع آب و بهینه شدن مصرف آب به نسبت استفاده از فضای سبز به صورت سنتی

  4.  کاهش آلودگی صوتی:

    دیوارهای سبز در محیط داخلی ساختمان نقش عایق آکوستیکی را ایفا میکنند. جذب بازتابهای صوتی از خواص مهم پوششهای گیاهی میباشد که به دلیل کاربرد در واحد سطح عمودی(دیوار)، دیوار سبز میتواند این نقش را به خوبی ایفا کند.

  5.  بهبود سلامتی:

    ایجاد دیوارهای سبز در محیط کار و یا منزل منجر به کاهش استرس، کاهش فشارهای عصبی، افزایش سلامت ذهنی و آرامش روان میشود.

  6. تاثیر زیبایی شناختی:

    دیوارهای سبز در بسیاری از موارد به عنوان آثاری هنری لحاظ می-گردد. به علت قابلیت چیدمان گیاهانی متنوع و در طرحهای مختلف میتوانند منجر به خلق هارمونی و تاثیر زیبایی شناختی گردند.

  7. تاثیر در کاهش دمای محیط:

    وجود پوشش گیاهی به ازای هر 100 گلدان، باعث تعدیل دما به میزان 3 تا 7 درجه میگردد.

  8.  عایق حرارتی و برودتی:

    استفاده از دیوار سبز در نمای ساختمان به عنوان عایق حرارتی و برودتی عمل نموده و منجر به کاهش مصرف انرژی میگردد.